Utvärdering

Nedan kan du läsa lite om vad vi tyckte om arbetet med Barnets rättigheter och om vad vi har lärt oss:

”Under arbetet med Barnets rättigheter har jag lärt mig rättigheter som jag inte visste fanns innan Att det inte bara är fattiga barn i Afrika som inte får uppleva rättigheterna utan många, många fler.”

”Det var intressant att titta på rättigheter eftersom jag trodde att dom var mycket sämre på något sätt. Att alla barn hade rätt till privatliv till exempel hade jag aldrig trott.”

”När vi sett på Unicefs twitter och facebook, får jag se hur mycket folk gör för att uppfylla detta. Hur världen utvecklas. Hur allt förbättras, men också hur allt försämras. Likaså när vi har sett Unicefs historia. Hur mycket folk kämpar, hur mycket man måste kämpa för att få det att gå igenom. Det räcker inte att tjata på att hur det är nu. Vi behöver förslag, hur allt ska fungera.”

”När vi intervjuade både vuxna märkte vi att barnen kan mer om sina rättigheter än det vuxna. Det är fel, för när barnen säger att de har rättigheter kommer de inte få dom, eftersom de vuxna inte tror att rättigheten existerar.”

”Under den här tiden när vi har jobbat med Barnets rättigheter har jag lärt mig fler rättigheter som konventionen har. Jag har förstått mer och mer hur det ser ut i världen och att det verkligen inte är så lätt att leva som barn i olika länder.”

”Förut trodde jag bara att det var de mörkhyade och som bodde i Afrika som hade det svårt, men nu har jag förstått att det kan vara alla, både vita och mörkhyade, och det beror inte på vart man bor.”

”Att rita en bild till en artikel tyckte jag var mycket bra och roligt eftersom man fick uttrycka sig själv med hjälp av en bild. Det kan också då bli lättare för folk ute i världen att förstå att många barn blir slagna och har inte rent vatten och mycket mer.”

”Jag har aldrig riktigt förstått att rättigheterna är så viktiga, eftersom jag har alla dessa rättigheter som alla barn borde ha. För mig är det självklart, men det är så långt från självklart för tusentals, miljontals barn i världen. När jag har jobbat med barnens rättigheter och Unicef har jag börjat förstå hur dessa rättigheter barn har skulle kunna påverka världen. Barnen är framtiden, och vi måste se till att ge alla barn ett bra liv.”

”Jag tyckte det var speciellt intressant att fråga folk på stan om vad dom kunde för rättigheter. Att folk inte visste så mycket blev jag förvånad över och att vissa inte ens visste vad det var.”

”Under detta arbetet har jag lärt mig många olika rättigheter och har också fått en syn om hur dom mest utsatta har det.”

”När jag fick reda på att vi skulle läsa över 40 artiklar om barnens rättigheter så trodde jag att det skulle bli hur långtråkigt som helst. Men när jag väl satte mig vid en dator och tittade på dom korta filmerna så blev det plötsligt väldigt intressant istället för tråkigt.”

”Som en sammanfattning av arbetet som vi har gjort så tycker jag att det har varit väldigt roligt och intressant. Jag har lärt mig väldigt mycket om sådant som jag inte visste vad det var förut. Jag har lärt mig väldigt mycket.”

”Under arbetet med barnens rättigheter har jag lärt mig så mycket, jag bara hört om förut. Före arbetet började visste jag inte vad barnkonventionen egentligen var, men nu känner jag även till ett flertal rättigheter från barnkonventionen. De små filmerna i artiklarna har gjort det lättare att förstå vilka rättigheter barn har, och när jag har läst artiklarna märker jag att det är så mycket som inte uppfylls som det ska. Någon måste göra något. Kanske blir det jag?”

”Jag tycker att arbetet med barnens rättigheter har varit väldigt intressant och lärorikt. Efter att ha fått ha diskuterat och sagt sina egna åsikter, efter att ha förstått att det gäller den framtida välden känner man en inre känsla att JAG VILL PÅVERKA VÄRLDEN! Tillsammans, kan vi påverka världen.”

Annonser