Rollspel

För att lära oss mer om Barnets rättigheter har vi spelat ett rollspel som heter ”I stormens öga”. Syftet med spelet är att vi som barn ska förstå vilken roll rättigheter spelar i våra liv. Spelet är producerats av UNICEF. Vi tyckte spelet var kul och spännande och vi vill rekommendera andra klasser att testa det. Klicka HÄR för att komma till spelets webb-plats.

Så här beskrivs spelet på UNICEF:s webbplats

”Handlingen går ut på att en stor grupp barn i olika åldrar blir strandsatta på en öde ö, där de ska försöka överleva tills de upptäcks och kan återvända hem. På ön som tidigare varit bebodd, finns bostäder, rent vatten och möjligheter att skaffa mat. Olika scenarier spelas upp och eleverna ställs inför olika dilemman, där det gäller att fatta viktiga beslut.”

Det behövs en projektor för att spel spelet och det blir bäst om man har mörkt i rummet. Nedan ser du några bilder från spelet:

KLicka HÄR för att se Mark Levengod introducerar spelet.

Spelet går ut på att man hamnar i olika situationer där man måste fatta beslut. Besluten diskuteras i grupp och sedan röstar man fram vilket beslut som ska vinna.

Annonser